Kumelīšu džina un cidoniju zeltera kokteilis

Kumelīšu džina un cidoniju zeltera kokteilis

Pavisam nejauši tapušais kumelīšu džins izrādījās ļoti labi sader ar cidoniju zeltera skābumu un svaigumu. Svaigas kumelītes garšā nedaudz atgādina citrusa miziņu - tās garšo svaigi rūgti. Kas vēl labāk varētu derēt ziemeļnieku biterim!

Ielikām kumelītes degvīnā. Taču kumelītes bija daudz un pa rokai arī visu aizmirsta džina pudele. Lai iet kumelīšu džins. Džins šobrīd ir ārkārtīgi populārs dzēriens, īpaši kokteiļos. Tā kadiķu garša lieliski sader ar citām skābenām garšām. Un tapa šis kokteilis. Sākotnēji paredzēts pie lēni gatavotas cūkgaļas pavēderes ar dedzintātām cidonijām un kumelīšu biterī izturētiem burkāniem. Citu reizi šo kokteili izmantojām kā iepazīšanās dzērienu vakariņās. Labi derēja abos gadījumos.


Šis kokteilis ir vienkāršs, bet garšas spēcīgas un izteiktas. Tu sajutīsi izmantoto augu kontrastus - kumelītes no karstas vasaras,  atvasaras cidonijas un vēlā rudenī ienākušās kadiķogas. Šķiet, tas padara šo dzērienu mājīgu un garšā tik ļoti saprotamu.


Lai pagatavotu vienu dzērienu (100 ml), tev vajadzēs:

  • 25 ml kumelīšu džinu (recepti skati zemāk)

  • 75 ml Gardu muti cidoniju zelteri

  • Ledu

  • Garšaugus pēc izvēles - salviju, timiānu, rozmarīnu


Piepildi glāzi ar sasmalcinātu ledu, pamīšus liekot garšaugus. Vispirms glāzē lej džinu, tad zelteri. Izmaisi un pasniedz nekavējoties.


Kumelīšu džina pagatavošana:

Lai pagatavotu kumelīšu džinu, aplej svaigas kumelītes ar džinu un noturi ledusskapī vismaz divas nedēļas. Jo ilgāk noturēsi, jo izteiktāka garša džinam būs. Kad garša ir tāda, kā vēlies, caur marli nokās kumelītes, lej džinu tīrā pudelē un uzglabā ledusskapī. Vari kumelīšu džinu izmantot receptēs, kurās prasīts izmantot džinu, lai panāktu interesantāku garšu.