Lauku sēta "Ķempēni"

Lauku sēta "Ķempēni"

Ķempēnu lauku sētas lepnums ir pašu audzēti un ganīti lauku labumi, muižas cienīgas naktsmājas un dzīves priekpilns saimnieks. Saimnieks Ivars Āboltiņš ciemiņus labprāt izguldīs, izpērs un pacienās ar īpaši sarūpētu lauku jēra gaļas gardumu un lauku mieru.

Vietas vēsture un produkta izcelsme

Gadsimtu mantotās vectēva mājas, nu, ir kļuvušas par tīkamu mājvietu ciemiņiem. Padsmit gadus atpakaļ Āboltiņu saime aicinājusi senās vectēva mājas vien apskatīt, bet līdz ar pirmo atpūtnieku liktas saimnieka jaunībā gūtās amatprasmes un 19. gadsimta ēkās tapušas pirmās istabiņas. Pēcāk gadu laikā, augot istabiņai pēc istabiņas, uzaug arī pirtiņa un tiek iedzīvināta garda lauku virtuve, Ķempēniem kļūstot par vienu no omulīgākajiem viesību namiem Ziemeļvidzemē.

Plašāk par produktu un iespējām

Ķempēnu mājas būs īstā vieta vairāku dienu ceļotājiem, kas vēlēsies nobaudīt netraucētu mieru, dabas tuvumu, labu pirti un saldu miegu. Sagaidot viesus, saimnieks iepazīstinās ar senatnīgo noskaņu un māju stāstu, bet pēcāk cienās ar Ķempēnu īsto gardumu - īpaši pagatavotu lauku jēru. Pēc viesu vēlmes tiek piedāvāta arī reta iespēja pašiem iemēģināt roku jēra cepeša pagatavošanā - uz dzīvās uguns, piemājas zaļpagalmā. Šeit iespēju atpūsties laukos iespējams apvienot arī ar nopietnu vīru runām (zināšanu apmaiņa seminārā) vai lustīgu svinēšanu - tam saime sarūpējusi īpaši plašu rūmi kā dančiem, tā miegam. Savukārt, tiem, kas labprātāk atpūšas savā nodabā, būs iespēja baudīt pastaigu mežmalā un atpūsties pie ūdens nostāk no lielākas kņadas. Saime viesus labprāt sagaidīs kā vasaras svelmē, tā ziemas sniegos.

Nepalaid garām

Nogaršot spēcinošas un gardas lauku vidē ganīta jēra gaļas maltītes saimnieka īpašā receptē.

Vēl piedāvā

Nopērties lauku pirtiņā, baudīt īstu lauku mielastu, vietu svinībām kā lielam, tā mazākam pulkam, bumbu spēles (volejbola laukums) un skatu torni dabas un putnu vērošanai. Ja ierunā ar saimnieku, ir īpaša iespēja izbraukt ar kamanām / pajūgu.


Praktiskā informācija

Cena ekskursijai eur 2.00. Pēršanās pirtī eur 45.00, telts vieta eur 2.00. (Plašāku piedāvājumu un cenas skatīt "Ķempēnu" mājas lapā.) Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.  Ciemiņu skaits 1 - 100.

Nokļūšana

Adrese: "Ķempēni", Ēveles pagasts, Burtnieku novads, LV-4712

Pirmais lielais pieturas punkts - Strenči, pēcāk - Jercēni. Izbraucot Jercēniem cauri, tūdaļ pa kreisi

GPS: N 57 42.526, E 25 37.222

Tālrunis: (+371) 29105503

E-pasts: kempeni@apollo.lv

Web: www.kempeni.lv