GatavoGardu Muti

Vīngliemeži kviešu alus mērcē

GatavoGardu Muti
Vīngliemeži kviešu alus mērcē

Jā, mums nav mīdiju un garneļu, bet ir gliemeži! To gaļa ir ļoti vērtīga, olbaltumvielām bagāta un garšīga. Vīngliemeži garšo pēc zāļainas pļavas - papildināti ar garšā pilnīgo un medaino Valmiermuižas nefiltrēto kviešu alu, tie būs lieliska, neierasta un smalka uzkoda, ko baudīt ar glāzi vēsa alus un draudzīgām sarunām!

Nepieciešams:

  • Ducis iepriekš iztīrītu un novārītu vīngliemežu
  • 40g sviesta
  • 100ml Valmiermuižas kviešu alus
  • 70ml saldais krējums
  • 20g dūmots cūkas bekons
  • 20g šalotes sīpols
  • Saišķis pētersīļu
  • Ķiploka daiviņa
  • Sāls un melni pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Pannā izkausē sviestu, pievieno sīpolus un bekonu, kas abi sasmalcināti pēc patikas. Viegli apcep. Pievieno gliemežus ar čaulu, karsē, pievieno ķiploku, pielej alu un vāra kādas divas - trīs minūtes. Tad pievieno saldo krējumu, vāra līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt. Visbeidzot - iemaisa sasmalcinātus pētersīļus. Sāli un piparus liek beigās.

Pasniedz ar grauzdētas maizes šķēli.