Vīngliemeži kviešu alus mērcē

Vīngliemeži kviešu alus mērcē

Jā, mums nav mīdiju un garneļu, bet ir gliemeži! To gaļa ir ļoti vērtīga, olbaltumvielām bagāta un garšīga. Vīngliemeži garšo pēc zāļainas pļavas - papildināti ar garšā pilnīgo un medaino Valmiermuižas nefiltrēto kviešu alu, tie būs lieliska, neierasta un smalka uzkoda, ko baudīt ar glāzi vēsa alus un draudzīgām sarunām!

Nepieciešams:

  • Ducis iepriekš iztīrītu un novārītu vīngliemežu

  • 40 g sviesta

  • 100 ml Valmiermuižas kviešu alus

  • 70 ml saldais krējums

  • 20 g dūmots cūkas bekons

  • 20 g šalotes sīpols

  • Saišķis pētersīļu

  • Ķiploka daiviņa

  • Sāls un melni pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Pannā izkausē sviestu, pievieno sīpolus un bekonu, kas abi sasmalcināti pēc patikas. Viegli apcep. Pievieno gliemežus ar čaulu, karsē, pievieno ķiploku, pielej alu un vāra kādas divas - trīs minūtes. Tad pievieno saldo krējumu, vāra līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt. Visbeidzot - iemaisa sasmalcinātus pētersīļus. Sāli un piparus liek beigās.

Pasniedz ar grauzdētas maizes šķēli.