Vīngliemeži kviešu alus mērcē

Jā, mums nav mīdiju un garneļu, bet ir gliemeži! To gaļa ir ļoti vērtīga, olbaltumvielām bagāta un garšīga. Vīngliemeži garšo pēc zāļainas pļavas - papildināti ar garšā pilnīgo un medaino Valmiermuižas nefiltrēto kviešu alu, tie būs lieliska, neierasta un smalka uzkoda, ko baudīt ar glāzi vēsa alus un draudzīgām sarunām!

Nepieciešams:

  • Ducis iepriekš iztīrītu un novārītu vīngliemežu

  • 40 g sviesta

  • 100 ml Valmiermuižas kviešu alus

  • 70 ml saldais krējums

  • 20 g dūmots cūkas bekons

  • 20 g šalotes sīpols

  • Saišķis pētersīļu

  • Ķiploka daiviņa

  • Sāls un melni pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Pannā izkausē sviestu, pievieno sīpolus un bekonu, kas abi sasmalcināti pēc patikas. Viegli apcep. Pievieno gliemežus ar čaulu, karsē, pievieno ķiploku, pielej alu un vāra kādas divas - trīs minūtes. Tad pievieno saldo krējumu, vāra līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt. Visbeidzot - iemaisa sasmalcinātus pētersīļus. Sāli un piparus liek beigās.

Pasniedz ar grauzdētas maizes šķēli.