Ābolu un brūkleņu ievārījums

Saldskābie āboli un rūgteni spraunās brūklenes - tik saderīgs Latvijas dārzu un mežu pāris, kas, pārvērsts ievārījumā, būs lielisks papildinājums brangai rudzu maizes šķēlei un lauku piena malkam, kā arī īpaši saderīga piedeva cepešiem. Uzliec priekšautu, atroti piedurknes, ķeries tik klāt gatavošanai!

Sastāvdaļas (četrām 0,5l burkām):

•    3-5 kg āboli
•    3 l brūklenes
•    800-1000 g cukurs

Pagatavošana:

Sterilizē burkas - burkas un vākus nomazgā karstā ūdenī, izžāvē. Ābolus nomizo un sagriež mazos gabalos, liek lielā katlā. Sagrieztajiem āboliem pievieno brūklenes un cukuru, vāra uz vidējas uguns, vienmērīgi maisot, līdz āboli un brūklenes izšķīduši (40-60 minūtes). Pilda burciņās un aizskrūvē. Liek vēsumā pagrabā.