Brukleņu zeltera - brūkleņu zaļie salāti

Brukleņu zeltera - brūkleņu zaļie salāti

Kad tad vēl, ja ne rudenī kārām mutēm šņakāt iekšā augļus un dārzeņus, kas pārbagāti zemes spēka un vasaras smieklu. Grēks neizmantot šo brīdi, kad dabas varenums veļas iekšā mājā pa durvīm un logu. Mums tikai pašiem nevajag būt kūtriem un doties mežā, dārzā vai pie mīļā kaimiņa.  

Tā kā šobrīd mežā brūklenes var grābt pilnām saujām, piedāvājam gaužām vieglu recepti salātiem, kur garšās savijas mežs un dārzs.

Gardu muti bruklenu zelteris

Sastāvdaļas (4 personām):

  • Vidēji lieli tomāti – 4gb
  • Lauku īsie gurķi –   10gb
  • Vidēji liels kabacis – 1gb
  • Brūklenes – 30g 
  • Viršu ziedi – 1 ēd.k
  • Mērcei: kaņepju eļļa vai olīveļļa - 50 ml , cidoniju sula vai citronu - 2.tēj. k. sāls, pipari- pēc garšas, saspaidītas brūklenes – 20g., medus - 1 tēj. k.

Pagatavošana:

Dārzeņus nomazgā, gurķus, tomātus sagriež nelielos gabalos, kabačus sarīvē garās strēmelēs. Sajauc mērces sastāvdaļas un pārlej sagrieztajiem salātiem. Viegli samaisa. Pievieno mocarellas bumbiņas, pārber ar brūklenēm, viršu ziediem un pasniedz. 

Gardu muti bruklenu zelteris