Burkānu-karameles kēksiņi ar ugunspuķes krēma glazūru

Līdz ar dabas atmošanos, pavasarī mostas arī vēlme pēc kaut kā jauna un nebijuša. Un kas gan var būt labāks par jaunu, paša rokām darinātu našķi, kas baudāms dabā saulainajās ziedoņa brīvdienās?

Ikvienam taču skaidri zināms, ka svaigā gaisā viss ir par kripatiņu gardāks, tāpēc šie burkānu un karameles kēksiņi būs kā radīti baudīšanai piknikā pie dzestrās jūras vai pārgājiena atpūtas brīdī.

Sastāvdaļas (12-16 kēksiņiem):

Kēksiņiem:

• 120 g sviests

• 120 g brūnais cukurs

• 1 tējkarote vaniļas cukurs

• 3 lauku olas

• 180 g kviešu milti

• ½ tējkarote cepamais pulveris

• 1-2 burkāni

• 8-12 konfektes „Gotiņa’”

Krēmam:

• 100 g pūdercukurs

• 320 g svaigais krēmsiers (klasiskais)

• 150 ml saldais krējums

• 10-15 svaigi vai kaltēti ugunspuķu ziedi

Pagatavošana:

Gatavo kēksiņus

Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādu karstumā. Bļodiņā izkausē sviestu. Ar rokas putojamo slotiņu sakuļ olas ar cukuru un lēnām iemaisa sviesta masā, pievienojot uz smalkās rīves sarīvētus burkānus. Mīklai pieber klāt miltus un cepamo pulveri. Mīklu liek kēksiņu formiņās, pa vidu ievietojot konfektes „Gotiņa” gabaliņus. Cep 18-20 minūtes.

Gatavo krēmu

Kamēr krāsnī cepas kēksiņi, ir laiks pagatavot krēmu. Saputo krēmsieru ar pūdercukuru un pamazām pievieno saldo krējumu. Puto tik ilgi, kamēr izveidojas stingra krēma masa. Iemaisa ugunspuķes ziedus un pilda krēmu konditorejas maisiņā. Kad kēksiņi atdzisuši, veido krēma cepurītes, pārberot tās ar ugunspuķu ziediem.

Lūk, kēksiņi gatavi un burkšķošajam vēderam prieki!