Dzērvenēs un ābolos cepta cūkas fileja

Ziemas laikā, kad nepieciešams uzņemt labi daudz vitamīnu, bet daba vēl guļ ciešā miegā, galdā jāceļ vasarā izaudzētais un rudenī ievāktais, jo arī Latvijas garšām sezona nekad nebeidzas. 

Mūsu garškopji sarūpējuši sātīgu un viegli pagatavojumu recepti no rudenī ievāktajām dzērvenēm un āboliem, mūsu dzērveņu morsa, rupji maltajām kaņepem un cūkas filejas. 

Gardu muti gatavo (1).jpg

Sastāvdaļas (4 - 6 personām):

  • 700-900 g cūkas filejas 
  • 20 ml olīveļļa
  • 2 sīpoli
  • 4-5 nelieli āboli 
  • 180 g svaigas dzērvenes
  • 100 ml Gardu muti dzērveņu morsa
  • 1 ēdamkarote medus
  • 2 ēdamkarotes rupji maltas kaņepes
  • šķipsna sāls, pipari 

Pagatavošana:

Uzkarsē pannu ar olīveļļu, fileju pārber ar sāli, pipariem un cep no abām pusēm 8-10 minūtes. Fileju ievieto cepamajā traukā, uzkarsē cepeškrāsni 200 grādus karstu. Sīpolus nomizo un smalki sagriež, ābolus nomizo un sagriež nelielos gabalos, 100 g dzērvenes katru pārgriež uz pusēm. Uz pannas, kurā jau cepas filejas, liek cepties sīpolus, ābolus, dzērvenes, cep 6-8 minūtes, tad pievieno medu, sāli, piparus, dzērveņu morsu un rupji maltās kaņepes, cep vēl 5 minūtes un liek pāri filejai. Cep fileju cepeškrāsnī 40-50 minūtes, tikmēr sablendē 80 g dzērvenes. 

Pasniedz sagrieztu gabalos ar saceptajiem āboliem, sīpoliem, dzērvenēm un pārlej pāri mērci, kas gatavota no sablendētajām dzērvenēm. 

Nu tik atliek aicināt mīļos pie galda, lai izbaudītu mutē kūstošu maltīti un kopā būšanu. Lai gardi!