Grilēta vimba ar nezāļu pesto

Uzvilkt smagos gumijas zābakus un aizbrist uz piemājas upi, lai pirms saullēkta paspētu nozvejot lomu. Mājupceļā taciņas malās saplūkt gārsas, pienenes un citas spēkpilnas nezāles, lai pagatavotu saviem tuvākajiem gardas pusdienas pie skaisti klāta galda. Jo ik diena taču ir svētki!

Šajā receptē sarežģītākais būs notvert vimbu, jo viss pārējais ir izdarāms pagalam ātri un vienkārši. Nezāļu pesto zivij piešķirs īpaši citrusīgu un nedaudz rūgtenu garšu. Pesto ļoti labi papildinās arī svaigus salātus, rīsus un makaronus.

GM ēdieni un Vēstēja-39.jpg

Sastāvdaļas (4 personām):

•    2 vimbas, iztīrītas
•    200 g  gārsas, nātres, pienenes
•    100 ml kaņepju eļļa
•    ½ tējkarote sāls
•    1 daiviņa ķiploks
 
Pagatavošana

Iekurina grilu, uz restēm liek vimbu un cep no katras puses 5-10 minūtes. Tikmēr blenderī liek gārsas, nātres, pienenes, eļļu, sāli, ķiploku un sablendē viendabīgā masā. Pasniedz vimbu, pārlejot to ar nezāļu pesto.