Ķimenēs marinēti jēra gaļas iesmiņi ar salātiem

Uz ugunskura gatavotā maltītē ir kas patiesi maģisks - tajā ir no vectēva meža atnestas malkas pagales, gaļa no kaimiņmājas saimniecības, ko iemarinējis tētis pēc mammas īpašās receptes un uz iesmiņiem pirms cepšanas rotaļīgi salikuši bērni. Tā ir varena kopības sajūtas, ko iespējams izjust vien pie ugunskura.

Jēra gaļas iesmiņi būs garda maltīte Jāņu naktī, kā arī citos svinīgos notikumos, ko labi papildinās salāti ar piparmētru svaigumu.

GM jāņu ēdieni-32.jpg

Sastāvdaļas (4 personām):

Jēra gaļas iesmiņiem:
•    500 g jēra gaļas kakla karbonāde
•    600–700 ml silta ūdens
•    3 ēdamkarotes baltvīna etiķa
•    2 ēdamkarotes ķimeņes
•    šķipsna sāls
•    koka iesmiņi
•    malka vai ogles, sērkociņi

Salātiem:
•    1 salātlapu buntīte
•    3-4 gurķi
•    2 tomāti
•    5 piparmētru lapas
•    50 ml eļļa pēc izvēles
•    šķipsna sāls un pipari

Pagatavošana

Gatavo gaļas iesmiņus
Bļodā sajauc ūdeni, etiķi, ķimenes, sāli. Jēra gaļu sagriež nelielos gabaliņos un iejauc marinādē. Atstāj gaļu ievilkties vēsumā uz nakti. Kurina ugunskuru vai grilu, uzdur uz iesmiņiem iemarinēto gaļu un cep 30 līdz 40 minūtes, kamēr gaļa gatava.

Gatavo salātus
Salātlapas, gurķus un tomātus sagriež nelielos gabalos. Eļļu sajauc ar sāli un pipariem, pārlej salātiem un pāri pārber sasmalcinātas piparmētru lapiņas.