Kliņģerīšu medus kūka ar biezpiena krēmu

Lielākā dāvana, ko mēs ar priekpilnu satraukumu krūtīs varam dāvināt Latvijai, ir jaunas garšas. Zelteros, morsos, vēstējās un šoreiz arī kūkā. Kā mums tas tik ļoti tīk, jau labi ierastām receptēm piešķiram savu raksturu, jo Latvijas skaistums un bagātība sakņojas tieši tās daudzveidībā.

Zīdaini saldajai medus kūkai pievienojam rūgtenos saules zelta ziedus - kliņģerītes. Un papildinām ar mākoņa gaisīguma biezpiena krēmu. Izbaudi gatavošanas, baudīšanas un svinību prieku kopā ar mīļajiem!

Biskvītam:

  • 8 lauku olas

  • 4 ēdamkarotes brūnais cukurs

  • 2 ēdamkarotes medus

  • 2 ēdamkarotes kliņģerīšu tēja

  • 120 g kviešu milti

  • škipsniņa sāls

  • 1 tējkarote cepamais pulveris

  • 1 tējkarote soda

Krēmam:

  • 300 - 500 ml saldais krējums

  • 1 tējkarote vaniļas cukurs

  • 1 ēdamkarote cukurs

  • 400 g vājpiena biezpiens

Dekorēšanai:

  • svaigas ogas

  • ēdami ziedi

Pagatavošana

Gatavo biskvītu
Aplej 1 tējkarot kliņģerīšu ar 200 ml ūdeni. Atstāj ievilkties 10 minūtes. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Gatavo pirmo biskvīta kārtu - 4 olas puto ar 2 ēdamkarotēm brūno cukuru, līdz izveidoja gaisīga masa. Pievieno 1 ēdamkaroti medu, 1 ēdamkaroti kliņģerīšu tēju un šķipsnu sāls. Turpina putot. Beigās pievieno 3 ēdamkarotes miltus, ½ tējkaroti cepamo pulveri, ½ tējkaroti dzeramo sodu. Arī šo visu saputo viendabīgā masā. Pagaršo mīklu un, ja vēlies izteiksmīgāku kliņģerīšu garšu, pielej vēl nedaudz tējas. Mīklu liek cepamajā formā 21cm diametrā un cep 14-16 minūtes. Tāpat pagatavo otro kārtu. Izceptos biskvītus atdzesē.

Gatavo krēmu
Puto saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz izveidojas gaisīgs putukrējums. Pievieno biezpienu un saputo viendabīgā krēmā.

Gatavo kūku
Ņem pirmo biskvīta kārtu. Uzsmērē biezpiena krēmu. Tai pa virsu liek otru biskvītu, kam pārklāj atlikušo krēmu. Dekorē ar svaigām ogām un pavasara ziediem. Atstāj kūku uz pāris stundām vai visu nakti, lai sastāvdaļa var sakļauties cieši jo cieši. Svinīgākai sajūtai baudi ar kādu no Gardu muti atsvaidzinoši spirgtajiem zelteriem.