Latvijas BIO liepziedu vēstēja Valmierai

Vai esi pamanījis, cik daudz liepu rodamas Valmierā? Ar savu reibinošo smaržu tās rodamas kā pilsētas skvēriņos, tā Gaujmalā. Tāpēc divām domām nav vietas – Gardu muti īpašā Valmieras garša ir liepziedos tīta - BIO liepziedos. Latvijas BIO liepziedu vēstēja Valmierai ir otrais Gardu muti paspārnē tapušais dzēriens, kuram piešķirta zaļā ekolapiņa – ES bioloģiskais marķējums.

Liepziedu tēja tiešām ir klasika. To atradīsi katra kārtīga latvieša virtuvē. Ar to tiek cienāti draugi un ārstēti savārgušie. Tā ir tēja zelta vērtē. Un nu baudāma kā silta, tā auksta, abos veidos saglabājot liepziediem raksturīgo smaržu un garšu. Tējas garša rāma un sulīga kā vasara - atstāj uz mēles saldskābu pēcgaršu. Vēstēju var baudīt kā vēsu, tā arī uzsildīt, lai iepriecinātu vēsajās dienās.

Liepziedu tēja tautas medicīnā tiek izmantota kopš neatminamiem laikiem, ar to ārstē ne tikai klepu un iesnas, bet tai ir arī ļoti nomierinošas īpašības – palīdz gan bezmiega gadījumā, gan iesēj mieru nemierā. Tāpēc liepziedu vēstēju ieteicams baudīt vēsā mierā, laiski zvilnot zem ziedošām liepām. Turklāt spraunā cidonija neļaus iegrimt gurdenumā, bet sniegs mundrumu tālākām dienas gaitām.

Lai pagatavotu vienu 0,33l pudelīti nepieciešami 35 liepziedu. Liepu ziedus salasījušas čaklās rokas no „3x9 zālītes” Vecpiebalgā, bet liepu lapas sarūpētas no visas Latvijas. Tā kā droši var teikt, ka visa Latvija ir vienā liepziedu pudelītē. Tēju vārām paši tepat, Valmiermuižas alus darītavā, lai garša uz mēles apaļotos tik pat tīkama kā liepu ziedu smarža tveicīgā jūlija pēcpusdienā, piešauts piliens cidoniju sulas no SIA „Cooperative” Vaidavā un fruktozes sīrups.

Kur iegādāties?

Gardu muti liepziedu vēstēju 0,33l tilpumā iespējams iegādāties Valmiermuižas tirgotavās.

Valmiermuižā

Valmiermuižas alus tirgotava līdzās alus darītavai
Dzirnavu ielā 2, Valmiermuižā (skatīt kartē).


Rīgā

Valmiermuižas alus tirgotava Rīgā
A.Briāna ielā 9a, „Valdemāra pasāža”, Rīgā (skatīt kartē)

Siguldā

Valmiermuižas alus tirgotava Siguldā,
Pils iela 16, Siguldā