Mandeļu un kanēļa bulciņas

Mandeļu un kanēļa bulciņas

Aicini mājās pavasari un uzklāj svētku galdu savai ģimenei vai draugiem un baudi saldu un kraukšķīgu garšu, pagatavojot mandeļu-kanēļa bulciņas īpašākā formā, kas priecēs gan mazos, gan pieaugušos.

Šī saldā un dikti sulīgā mandeļu un kanēļa bulciņu recepte būs izcili piemērota tiem, kam patīk eksperimentēt ar garšām un tekstūrām. Lai arī visbiežāk kanēlis tiek saistīts ar ziemas garšu, šajā receptē mandeļu skaidiņas piešķir kraukšķīgumu un krēmsiera krēms sulīgu pavasara sajūtu. Visgaršīgāk, protams, ar GARDU MUTI jāņogu svētku zelteri.

SASTĀVDAĻAS:

Mīklai:

  • 350g kviešu milti

  • 50g cukurs

  • 180 ml piens

  • 45 g sviests

  • 2,5 tējkarotes sausais raugs

  • 1 liela ola istabas temp.

Pildījumam:

  • 50 g sviests

  • 70 g brūnais cukurs

  • 10 g kanēlis

  • 40 g mandeļu skaidiņu

Glazūrai:

  • 113 g krēmsiers

  • 30 g sviests

  • 70 g cukurs

  • 1 ēdamkarotes vaniļas ekstrakts

Pagatavošana

Pagatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus, cukuru un sāli.

Katliņā ievieto pienu un sviestu. To uzkarsē līdz sviests ir izkusis un maisījums ir silts uz tausti, bet ne karsts. Pienā iemaisa raugu līdz tas ir izšķīdis. Maisījumu ielej sausajās sastāvdaļās un pievieno olu. Labi samaisa, līdz izveidojas mīksta mīkla.

Mīklu uzliek uz virsmas, kas nedaudz nokaisīta ar miltiem un mīca ar rokām 3 - 5 minūtes līdz iegūst gludu mīklas bumbiņu. Ja mīkla ir ļoti mīksta vai lipīga, var pievienot nedaudz vairāk miltu. Kad mīkla gatava, to ieliek viegli ieeļļotā bļodā un apklāj ar plēvi. Ļauj mīklai atpūsties 10 minūtes.

Izrullē mīklu aptuveni puscentimetra biezumā, taisnstūra formā. Uz mīklas uzsmērē mīkstu sviestu. Pa virsu mīklai uzkaisa brūno cukuru, kanēli un sasmalcinātas mandeļu skaidiņas.

Mīklu sagriež aptuveni 1,5 cm platās, garās strēmelēs. Strēmeli līdz tās pusei sāk rulēt un beigās izveido zaķim līdzīgas austiņas. Sagatavotās bulciņas liek uz cepešpannas un pārklāj ar plēvi. Ļauj tām atpūsties siltā vietā 60 - 90 minūtes. (Var arī cept uzreiz, taču tad bulciņas nebūs tik apjomīgas)

Liek cepties 190 grādos, 25–30 minūtes vai arī līdz bulciņas ir gaiši brūnas. 

Izņem pannu no cepeškrāsns un gatavo glazūru. Bļodā, izmantojot rokas mikseri, sakuļ krēmsieru, cukuru, sviestu un vaniļas ekstraktu. Ar nazi vai glazūras lāpstiņu uzklājiet glazūru uz siltajiem rullīšiem un bulciņas ir gatavas baudīšanai.

Šai receptei izcili piestāvēs GARDU MUTI Latvijas jāņogu zelteris svētku pudelē.