Marinēti sīpoli ar mētrām un aronijām

Saldi pikantie un kraukšķīgie sīpoli ar atsvaidzinošajām mētru notīm būs lieliska piedeva dažādiem sacepumiem, sautējumiem un sātīgiem gaļas ēdieniem, pešķirot ēdienam vieglumu un svaigumu. Turklāt tie ne tikai garšos lieliski, bet arī izskatīsies varen' smalki. Un kas pats labākais - itin nemaz ne sarežģīti!

Sastāvdaļas (divām 0,5l burkām):

•    4-5 sarkanie sīpoli
•    sauja aronijas
•    sauja mētru (receptē izmantotas brūkleņu) lapas
•    2 0,5l burkas

Marinādei:
•    1-1,2 l silta ūdens
•    ½ tējkarote brūnais cukurs
•    ½ tējkarote sāls
•    3-4 ēdamkarotes 9% etiķis 

Pagatavošana

Sterilizē burkas - burkas un vākus nomazgā karstā ūdenī, izžāvē. Bļodā sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Sīpolus sagriež ripiņās un ripiņas vēl uz pusēm. Burkās pamīšus liek sīpolus, aronijas, mētru lapas, visu pārlej ar marinādi. Vākus notīra ar spirtu un cieši uzskrūvē burkām. Liek vēsumā pagrabā un bauda, kad kārojas.