Kaņepju šokolādes brūnītis ar saldējumu

Dienās, kad prasās arvien vairāk siltuma un gribas sevi palutināt, krāsnī cepts sulīgs, mīksts un porains šokolādes brūnītis, kuram pāri lēni kūst saldējuma pika, būs īsti laikā.

Brūnītis, kurā pavisam tumša šokolāde ar kraukšķīgām kaņepju sēklām, šķipsniņu ziemīgu garšvielu un saldējumu, kas piesnidzis ar piparkūku skaidiņām, būs burvīgs baudījums, sildoties pie kamīna un vērojot, kā aiz loga rūtīm sniegpārslas vējā dančus ved.

Sastāvdaļas (6-10 pers.):

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Ūdens peldē (katliņā ielej ūdeni un liek vārīties, pa virsu uzliek metāla bļodu vai citu, mazāku, katliņu) izkausē šokolādi ar sviestu. Saputo olas ar brūno cukuru. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un karstalus garšvielas. Izkausēto šokolādi iemaisa saputotajā olu masā, pieber arī sajauktos miltus un visu samaisa viendabīgā masā. Mīklu lej cepamajā formā un cep 15-18 minūtes. Pasniedz ar saldējuma bumbu. Pilnīgākam garšu baudījumam klāt malko Valmiermuižas Baltijas porteri, kura kafijas rūgtums un iesala tumīgums lieliski saskanēs ar sulīgo, šokolādes bagāto desertu.