Pavasara zaļumu salāti

Kad no saules atkausētās zemes garozas sāk spraukties pirmās salātlapas un sārtoties redīsu galviņas, naski jāņem talkā aizgājušajā gadā izspiesto spridzīgo cidoniju sula, karotīte medus, kazas siera gabaliņš un vēl dažas Latvijas dabas garšas, lai pagatavotu vieglus un sulīgus launaga salātus.

Salāti garšos lieliski gan vieni paši, gan arī kā piedeva zivīm.

GM ēdieni un Vēstēja-67.jpg

Sastāvdaļas (4 personām):

Salātiem:
•    300-400 g salātlapas
•    1 garais gurķis
•    1 buntīte redīsu
•    sauja gārsas
•    150 g mīkstais kazas siers

Mērcei:
•    50 ml kaņepju eļļa
•    šķipsna sāls
•    10 ml cidoniju sula
•    ½ tējkarote medus

Pagatavošana

Salātlapas saplucina nelielos gabalos, gurķi nomizo, sagriež ripiņās, redīsus nomazgā un arī sagriež ripiņās. Gārsas lapas smalki sakapā, kazas sieru sadrupina nelielos gabalos. Burciņā sajauc visas mērces sastāvdaļas un sakrata. Mērci pārlej pāri salātiem, samaisa un pasniedz.