Uz uguns cepts ķimeņu siers ar zaļumu mērci

Vasaras saulgriežu laiks itin nemaz nav iedomājams bez ķimeņu siera. Taču, lai cik tas gards būtu padevies, pēc svētkiem ne reti kāds ritulītis vēl palicis pāri.

Lai siers neaizietu zudībā, to cep uz ugunskura un sulīgumam papildina ar dažnedažādu vasaras zaļumu mērci.

GM jāņu ēdieni-6.jpg

Sastāvdaļas (4 personām):

•    300–400 g ķimeņu siers
•    100 g dažādu zaļumu pēc izvēles (spināti, rukola, timiāns, baziliks, naudulis, balanda)
•    100 ml eļļas pēc izvēles
•    šķipsna sāls un pipari
•    pagales, sērkociņi, grila restes

Ķimeņu sieru sagriež nelielos gabalos un liek uz grila cepties. Cep no abām pusēm 3-4 minūtes. Sablendē eļļu, zaļumus, sāli un piparus viendabīgā masā. Bauda, sieru pamērcējot zaļumu mērcē.