Mārtiņdienas svinības un tirdziņš GARDU MUTI 2020 ATCELTS

Mārtiņdienas svinības un tirdziņš GARDU MUTI 2020 ATCELTS

Mārtiņi ir ziemas sagaidīšanas svētki – rudens raža ir novākta un laiks to celt galdā. Tirgotāji Valmiermuižā būs saveduši krietnus vezumus ar bagātīgās rudens ražas labumiem un citiem gardumiem. Amatnieki līdzi ņems pilnus grozus ar saviem meistardarbiem.

Mārtiņbērnus uz Mārtiņdienas svinībām un tirdziņu „Gardu muti” gaidīsim Valmiermuižas parkā sestdien, 7. novembrī, no plkst. 11.00 līdz 15.00.

Tirgotāji aicināti pieteikties tirdziņam* līdz 2. novembrim, sekojot saitei https://www.gardumuti.lv/sazinies

Mārtiņi ir jautri un līksmi svētki, kuru laikā norisināsies vairākas aktivitātes:

  • Mārtiņdienas masku darbnīca, kur būs iespēja izveidot vecīša bārdu, jo Mārtiņos taču sākas budēļos iešana un maskas veidošana ir neatņemama svētku sastāvdaļa

  • Piešķirsim savām drēbēm otro dzīvi, izveidojot nelielus auduma paklājiņus un krūžu paliktņus

  • Garšu darbnīcā būs iespēja izzināt miltu burvību - iepazīt miltu garšas nianses un pagatavot gardumus no tiem kopā ar Valmieras muzeja dāmām

  • Neiztiksim arī bez zirgu izjādēm, par ko parūpēsies Valmiermuižas staļļa saime

Atvērsim durvis arī "burku skapim", kur ikviens varēs paņemt burciņu, trauku vai maisiņu, kur ielikt iegādātos gardumus, tādējādi neizmantojot vienreiz lietojamos plastmasa maisiņus. Lieliski, protams, ja arī Tu ieradīsies ar saviem auduma maisiņiem vai groziņu!

*Rūpīgi sekojam līdzi notikumiem valstī un galīgo lēmumu par to, vai pasākums noritēs, pieņemsim 28. oktobrī. Tirdziņa atcelšanas gadījumā par to pavēstīsim, katram tirgotājam nosūtot e-pasta vēstuli.

Ieeja bez maksas.

Pasākuma laikā var tikt filmēts un fotografēts. Video un foto materiāli var tikt izmantoti pasākuma organizatora publicitātes materiālos.

Lai stipra veselība un iespēja mums visiem satikties brangos ziemas sagaidīšanas svētkos!