Rabarberu - jogurta kūka

Izskrien basām pēdām pagalmā, saplūc pirmos pavasara saules un lietus apmīļotos rabarberus tik, cik lien plaukstā. Brokastu omleti atstāj citam rītam, jo olas tev noderēs visgardākajai rabarberu – jogurta kūkai.

Kad sīvi skābenais rabarbers savienojas ar gaisīgo jogurtu, tad veidojas maiga un patīkama garša. Papildinot to ar kārtīgu karoti medus, sviestu un cukuru, top garda kūka, kuru nesmādēs pat prasīgākie gardēži. Maijā, kad otrā svētdiena ir māmiņdiena un rabarberi dārzā izslējuši savas sārtās muguras jūtas kā uzvarētāji, ir laiks pagatavot visgardāko māmiņdienas rabarberu - jogurta kūku.

Sastāvdaļas:

  • 21 cm diametrā kūkas forma

  • 6 -10 rabarberu kāti

  • 4 lauku olas

  • 120 g cukurs

  • 120 g sviests

  • 1 ēdamkarote medus

  • 100 g bezpiedevu jogurts

  • 140 g milti (kviešu/griķu vai citi)

  • ½ tējkarote cepamais pulveris

  • Šķipsna sāls

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni 170 grādus karstu. Rabarberus nomizo un sagriež slīpi 3 - 5cm biezus. Rabarberu gabaliņus kārto cepamajā pannā - auseklīša formā. Sviestu izkausē kopā ar medu. Olas puto ar cukuru, pievieno šķipsnu sāls un izkausēto sviestu. Pievieno bezpiedevu jogurtu un saputo. Iemaisa miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Mīklu lej pāri rabarberiem un cep 40 - 50 minūtes. Pasniedz nedaudz atdzesētu un pārber ar pūdercukuru.

Svētku noskaņas papildināšanai īpaši piestāvēs Latvijas BIO cidoniju zelteris svētku pudelē.