Tutas svētku dzēriens

Burbuļmākoņu, bizbizmārīšu punktiņu un ņirbošu saules staru iedvesmota, Tuta basām kājām pa siltu un irdenu zemi devās pēc sulīgiem rabarberiem. Naski iemērca cukura dozē sārti sīvo kātu un laimē aizmiedza acis. Apreiba no tā saldenās smaržas un tūdaļ atskurbt no sīvā skābuma. Tie bija svētki ikdienā!

Šo bērnu dienu prieka sajūtu iedvesmoti, esam radījuši dzirkstošu bērnības garšu – Tutas svētku zelteri no tikai Latvijas laukos audzētiem rabarberiem. Kas gan tie būtu par svētkiem bez dzirkstošiem prieka burbuļiem, kas tā vien traucas laukā no pudeles, lai gaisu piepildītu ar spirdzinošu garšu un reibinošu vasaras smaržu. Lūk, šādiem svinīgiem mirkļiem Tutas svētku dzēriens pildīts greznā 0,7 l pudelē.

Zeltera gatavošanā izmantota tikai Latvijas dārzos audzētu rabarberu sula un pilīte Latvijas meža dzērveņu sula. Katrs rabarbers ir Latvijas zemes izauklēts, saules apmīļots un zemnieku rokām ievākts, kas pārtop gardā Tutas svētku dzērienā. Harmonijai papildināts ar 120 m dzīlēs iegūtu ūdeni no Valmiermuižas, burbuļiem un nedaudz cukura. Kā tīrai Latvijas garšai piedien, zelterī viss īsts un no Latvijas dabas nācis. Zelteris nesatur mākslīgus saldinātājus un aromatizētājus. Lai pilnībā izjustu Latvijas vasaras spirdzinājuma garšu, parūpējies, lai zelteris arvien būtu rīta rasas vēsumā.

Kur iegādāties?

Zelteri iespējams iegādāties abās Valmiermuižas tirgotavās.
 

Valmiermuižā

Valmiermuižas alus tirgotava līdzās alus darītavai
Dzirnavu ielā 2, Valmiermuižā (skatīt kartē).


Rīgā

Valmiermuižas alus tirgotava Rīgā
A.Briāna ielā 9a, „Valdemāra pasāža”, Rīgā (skatīt kartē).

Āgenskalna tirgū, Nometņu iela 64, Rīga, LV-1002 (skatīt kartē).

Internetā

Valmiermuižas interneta veikalā