Dzērveņu biskvītkūka ar piparkūku krēmu

Piparkūku smarža ievīta gaisīgā krēmsiera krēmā un žāvētu Latvijas purva dzērveņu kraukšķis, kas sajūtams katrā biskvīta kumosā. Vai šī nav patiesākā Ziemassvētku garša? Šī biskvītkūka tik ļoti piestāv ziemai un ar savu šarmu iekaros ikviena sirdi uz svētku galda. Tāpēc vēlamies padalīties ar šo brīnumgardo dzērveņu biskvītkūkas recepti.

Garšas, kurā savijas krēmsiera krēmīgums, biskvīta gaisīgums un dzērveņu mundrais skābums. Piparkūku smarža ienesīs prieka un miera sajūtu ikdvienās mājās. Ļaujies Ziemassvētku brīnumam un iepriecini savus mīļos ar pašgatavotu gardumu!  

Sastāvdaļas biskvītam:

  • 4 - 5 lauku olas

  • 4 ēdamkarotes cukurs

  • ½ tējkarote vaniļas cukurs

  • 4 ēdamkarotes milti

  • 4 ēdamkarotes žāvētas dzērvenes

Sastāvdaļas krēmam:

  • 400 g krēmsiers

  • 100 ml saldais krējums

  • 1 ēdamkarote baltais cukurs

  • ½ tējkarote vaniļas cukurs

  • 4 ēdamkarotes žāvētas dzērvenes

  • ½ tējkarote vaniļas cukurs

  • Dzērvenes dekorēšanai

Pagatavošana

Gatavo biskvītu – uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu, puto olas ar cukuru un vaniļas cukuru, kad masa dubultojusies, iesijā un iemaisa miltus, viegli iemaisa dzērvenes. Pus mīklu liek cepamajā traukā un cep 14-16 minūtes, tad izcep otru kārtu. Abas kārtas atdzesē. Gatavo krēmu – piparkūkas sasmalcina vai sadrupina, puto krēmsieru ar abiem cukuriem, lēnām pievieno saldo krējumu, saputo viendabīgā masā, iemaisa sasmalcinātās piparkūkas. Gatavo kūku – liek pirmo kārtu, smērē krēmu, liek otro kārtu un smērē krēmu, dekorē ar dzērvenēm un pasniedz. Var atstāt ievilkties uz 2-4h.

Svētku noskaņai un svinīgiem prieka burbuļiem piestāvēs GARDU MUTI Latvijas rabarberu zelteris svētku pudelē.