Lazdu riekstu cepumi ar balto šokolādi

Ziemassvētku gaidīšana rada patiešām lielu rosību un no sirds iesakām neaizmirstam veltīt laiku pašiem tuvākajiem. Tāpēc esam sagatavojuši jums sirdsiltu recepti, ko pagatavot kopā ar saviem mājniekiem. Lazdu riektu cepumi ar balto šokolādi noderēs kā gards cienasts svētku galdā, pašdarināta dāvaniņa mīļajiem un gards cienasts Ziemassvētku vecītim.

Šos cepumus īpašākus padarīs mazās rociņas, kas nāks talkā un kopā būšanas sajūta šajos svētkos. Lai cepumi būtu īpaši gardu, papildinām tos ar kraukšķīgiem lazdu riekstiem un mutē kūstošu balto šokolādi.

Sastāvdaļas:

  • 120 g sviests, istabas temperatūrā

  • 160  g brūnais cukurs

  • 1 ola

  • Šķipsna sāls

  • Šķipsna sāls

  • ½ tējkarote cepamais pulveris

  • ·½ tējkarote soda

  • 100 g sakapāti grauzdēti lazdu rieksti

  • 100 g sakapāta baltā šokolāde

  • ½ tējkarote kanēlis (ja vēlas)

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni 185 grādus karstu. Ar rokas mikseri puto sviestu ar cukuru, viendabīgā masā, tad pievieno olu, šķipsnu sāli un saputo. Nelielā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, kanēli, sodu un pamazām ieputo cepumu mīklā, iemaisa balto šokolādi, lazdu riekstus. Uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs liek cepumus – izveido nelielu mīklas bubiņu, uzliek uz pannas un ar karoti nedaudz saplacina. Cep 12-15 minūtes, pasniedz atdzesētus. Kas gan tie būtu par svētkiem bez dzirkstošiem prieka burbuļiem, kas tā vien traucas laukā no pudeles, lai gaisu piepildītu ar spirdzinošu garšu. Lūk, šādiem svinīgiem mirkļiem svētku galdā celiet Tutas svētku dzērienu.