Jāņogu morss ar iesala liķieri

Gariem un tumšiem vakariem jo īpaši piestāv garas un sirsnīgas sarunas savu tuvāko lokā. Šādiem brīžiem esam radījuši sildošu un lēni baudāmu kokteili.

Dzērienā sastopas saldenskābās jāņogu morsa notis ar tumīgo, karamelīgo iesala liķieri, padarot dzērienu dūmakainu un ilgi baudāmu. Cidonija un dzērvenes atsvaidzinās ar patīkamu spraunumu, savukārt uzmundrinošais rozmarīns neļaus ieslīgt gurdenumā.

Sastāvdaļas (1 kokteilim ~ 350ml)

Pagatavošana: 

Jāņogu morsu lej katliņā un silda. Kolīdz parādījušies pirmie garaiņi, noņem morsu no uguns. Ielej morsu biezā stikla glāzē, pielej iesala liķieri, izmaisa ar rozmarīna zariņiem, tos atstājot glāzē. Piegriež 3 šķēles cidoniju, ieber dažas dzērvenes vai brūklenes. Ja vēlies, lai dzēriens būtu nedaudz skābāks, cidoniju šķēles pieliec morsa sildīšanas laikā - tad garšas pagūs vairāk saspēlēties. Pasniedz siltu, baudot lēni un nesteidzīgi.