Plūškoka ūdenāde

Atmiņās par ziedošiem un smaržām pildītiem Latvijas dārziem, GARDU MUTI radījuši plūškoka ūdenādi. Ūdenāde ir gards vidusceļš starp ūdeni un limonādi, kuram pievienots vēl mazāk cukurs, ūdens iegūts no Valmiermuižas 120 metru akas dzīlēm, spirdzinājumam piešauta vien kāda ogļskābās gāzes dzirksts.

Jūnijā saules reibināti dzeltenbaltie plūškoka ziedu ķekari, kas atgādina svētku mežģīnes, darināti sīrupā un piepildījuši ūdenādi ar īpaši medaini saldu aromātu, kas mutē liks sariesties siekalām pirms vēl tā nobaudīšanas. Savukārt, septembrī tepat Rencēnos z/s “Līveni” ievāktās melni violetās ogas iekrāsojušas ūdenādi maigi sārtā krāsā. Latvijā augošai plūškoks satur spēcīgākos antioksidantus, kas pieejami dabā, tāpēc plūškoka ūdenāde vienlīdz noderēs slāpju remdēšanai, kā arī tā vērtīgās īpašības – imunitātes stiprināšanai un skaistuma vairošanai.


Ūdenādes no šobrīd veikalos rodamā ūdeņu un limonāžu klāsta atšķiras ar to, ka tām nav pievienots nedz krāsas, nedz arī saldinātāji, biezinātāji, irdinātāji, garšas pastiprinātāji vai citi ķīmiski brīnumi, tikai daži cukura graudi. Tā ir tik tīra, dabīga un garšīga.

Kur iegādāties?

Valmiermuižā

Valmiermuižas alus tirgotava līdzās alus darītavai
Dzirnavu ielā 2, Valmiermuižā (skatīt kartē).


Rīgā

Valmiermuižas alus tirgotava Rīgā
A.Briāna ielā 9a, „Valdemāra pasāža”, Rīgā (skatīt kartē)