Smiltsērkšķu smūtijs

Smiltsērkšķi ir izslavēti kā ziemeļu zelta ogas to vērtīgā sastāva dēļ - tie nostiprina imunitāti, spēcina organismu, regulē vielmaiņu un uzlabo pašsajūtu. Vai var būt kas vēl lieliskāks, ar ko pabarot savu ķermeni?

Zināt, ka tas, ko apēd, gluži vai izgaismo tavu ķermeni no iekšpuses, ir lieliska sajūta! Tamdēļ parādīsim, kā pagatavot pagalam vienkāršu, bet ļoti veselīgu un garšā jo īpaši baudāmu smūtiju enerģiskam rīta cēlienam.

Sastāvdaļas (1 brangai vai 2 mazākām porcijām):

  • 400 ml jogurts bez piedevām

  • 150 g smiltsērkšķu (saldēti vai svaigi)

  • 100 g auzu pārslas

  • 4 tējkarotes medus

Pagatavošana

Smiltsērkšķus, jogurtu bez piedevām un 2 tējkarotes medu liek blenderī un blendē, kamēr izveidojusies viendabīga, saulaini dzeltena krāsa. Uzkarsē pannu, uzliek uz pannas un izkausē 2 tējkarotes medus, pieber auzu pārslas. Nemitīgi maisot, uz lēnas uguns karamelizē auzu pārslas, līdz tās zeltaini brūnas. Smūtiju lej bļodā, pārber ar auzu pārslām un svaigiem smiltsērkšķiem, ja kāds vēl palicis pāri. Baudi lēni, Tavs ķermenis būs pateicīgs un atalgos ar mirdzumu acīs un prieku lūpu kaktiņos.