Upeņu morss ar kumelīšu tēju

Lai maģiskos ziemas mirkļus varētu baudīt miesās stipri un garā moži, padalāmies ar kokteiļa recepti, kur goda vietā Latvijas upenes, kas ar C vitamīnu tik bagātas, ka imunitāti spēcinās krietni pamatīgāk, nekā ārzemju citrusaugļi.

Liegi rūgtenā kumelīte sniegs miera sajūtu, savukārt šķipsniņa anīsa garšas papildinās ar savu maigo nepieradinātību/

Sastāvdaļas (2 kokteiļiem ~ 250ml):

  • Latvijas upeņu morss 3300 ml

  • kumelīšu tēja 150 ml

  • šķipsniņa anīsa sēklas vai anīsa zvaigzne

  • kanēļa standziņa 1

  • medus 1 tējkarote

Pagatavo kokteili:

Aplej 1 tējkaroti kumelīšu tējas ar karstu ūdeni. Atstāj ievilkties 5 minūtes. Tēju nokāš un ielej katliņā. Pielej upeņu morsu, pieliek medu, kanēli un pieber anīsu. Silda uz vidēji lielas uguns, līdz medus izkusis un garšvielas ievilkušās, aptuveni 8-10 minūtes. Baudi siltu vai ielej termosā, lai cienātos pārgājiena laikā.