Latvijas brūkleņu-priežu pumpuru zelteris „1836”

Latvijas brūkleņu-priežu pumpuru zelteris „1836”

1836 = 1836 km Latvijas robeža.

Mums ir upju ielejas, akmeņu pludmales, priežu meži un zelta vārpu lauki. Mums ir dižozoli, senlejas, teikām apvīti pakalni un alas. Mums ir pašiem savas – Latvijas garšas. Un mums ir ceļā satikto cilvēku smaidi un dzīvesstāsti. Mēs esam tik ļoti bagāti, jo pašas skaistākās un vērtīgākās lietas mums jau ir iedotas. Atliek vien pavērties apkārt, to ieraudzīt, sajust un novērtēt.

1836 zelteris

Tuvojoties Latvijas simtgadei 1836 projekta komanda nolēmusi uzdāvināt mūsu zemei ko paliekošu – kopā izveidotu 1836 km garu ceļu apkārt Latvijas (pie)robežai, pa kuru to apiet, aplidot un apmīļot. Tā kā arī garškopju kustība Gardu muti tur cieņā un iedvesmu smeļ mūsu zemē, kopā tika izlolots zelteris ar īstenu Latvijas meža garšu – no spirgti sārtām brūklenēm un mūsu zemē izplatītākā koka – priedes – pumpuriem.

Zeltera gatavošanā izmantota Latvijas mežu brūkleņu sula, priežu pumpuru izvilkums, gāzēts ūdens un mazliet cukurs. Ūdeni iegūstam no Valmiermuižas dziļurbuma akas, ko bagātinām ar ogļskābo gāzi, iegūstot dzirkstošu zelteri. Brūkleņu sulu gādā Talsu uzņēmums „Ice Berry”, savukārt, priežu pumpurus ievāc un apstrādā dabīgo ekstraktu darītava SIA „L.Ē.V.”. Zelteris nesatur mākslīgus saldinātājus un aromatizētājus.

1836 zelteris

Var saturēt dabīgas nogulsnes.

Iesakām baudīt no +10 līdz +15 grādu temperatūrā, malkojot to no Gardu muti stikla glāzes.

Ērtākai līdzņemšanai, dodoties projekta 1836 organizētajos pārgājienos, zelteris pildīts 0,33L pudelēs ar skrūvējamo korķi.


Kur iegādāties?

Zelteri iespējams iegādāties abās Valmiermuižas tirgotavās.
 

Valmiermuižā

Valmiermuižas alus tirgotava līdzās alus darītavai
Dzirnavu ielā 2, Valmiermuižā (skatīt kartē).


Rīgā

Valmiermuižas alus tirgotava Rīgā
A.Briāna ielā 9a, „Valdemāra pasāža”, Rīgā (skatīt kartē).