Cidoniju zeltera un pelašķu kokteilis

Viegli saldskābs kokteilis, kas dzerams no Gardu muti glāzes. Šis spirdzinājums būs lielisks veldzējums kā piknikā draugu lokā, tā garās sarunās vasaras vakaros. Tas ir pagatavojams ļoti vienkārši, bez sarežģītiem virtuves rīkiem. 

Pelašķim piemīt ne tikai ārstnieciskas īpašības, kuras vislabāk atklājas tējā, bet tas ir arī garšaugs! Cidoniju veldzējumu jau esat novērtējuši mūsu Gardu muti Latvijas bio cidoniju zelterī. Savukārt rozmarīns atzinību ir ieguvis ar savu savdabīgo smaržu un garšu. 

Sastāvdaļas (1 kokteilim, aptuveni 330 ml)

Kokteilim:

Rozmarīna sīrupam (aptuveni 1 litram): 

  • 0.5 kg svaigi rozmarīna zariņi

  • 700 g cukurs

  • 0.7-1 l ūdens

Pagatavo sīrupu: 

Uzvāra ūdeni, līdz tas sāk burbuļot. Pieliek rozmarīna zariņus, pieber cukuru. Maisa, kamēr cukurs izšķīdis. Turpina vārīt uz mazas uguns, līdz izveidojas vijīgs jeb medains sīrups. Atdzesē un lej burciņās. 

Pagatavo kokteili: 

Pirmo Gardu muti glāzē liek ledu. Tad pašu gatavoto rozmarīna sīrupu un pelašķu ziedus. Pārlejot to visu ar cidoniju zelteri, garšas sajaucas cita ar citu, papildinot un atklājot viskrāšņākās nianses. Pelašķu garša būs izteiksmīgāka, ja nedaudz pacietīsies, pāris minūtes ļaujot dzēriena garšām saspēlēties.