Dzērveņu morss ar priežu pumpuru sīrupu

Dzērvenes, priežu pumpuri, pelašķi un medus - tas viss no mūsu pašu mežiem un pļavām ievākts un apvienots vienā visnotaļ spēcinošā dzērienā, kas, būdams bagāts ar vitamīniem, palīdzēs aizgaiņāt saaukstēšanos un stiprinās imunitāti.

Dzēriens, kurā ik malkā sagaršojama Latvija un sajūtams tās zemes spēks.

Sastāvdaļas (vienam dzērienam):

  • 200 ml Gardu muti dzērveņu morss

  • 3-4 ēdamkarotes priežu pumpuru sīrups

  • 1 tējkarote medus

  • 100 ml pelašķu tēja

  • svaigas dzērvenes pēc patikšanas

Pagatavošana:

Krūzītē ar karstu ūdeni aplej pelašķu tēju, ļauj dažas minūtes ievilkties. Dzērveņu morsu kopā ar nokāstu tēju ielej katliņā, ko liek sildīties uz plīts vai dzīvās liesmas. Pievieno medu un priežu pumpuru sīrupu, visu izmaisa. Ieber dzērvenes, ja vēlas. Turpina sildīt, līdz uzmet pirmo burbuli. Bauda siltu uzreiz vai ielej termosā, lai sasildītos ziemīgu pārgājienu laikā.