Sildošais dzērveņu morss ar iesala liķieri

Vai maz ir mājās siltāka vieta par pavardu? Jo īpaši, ja pie tā gatavo kādu patiesi gardu un sildošu dzērienu, ko pēcāk var ilgi un lēni baudīt, zvilnot dīvānā zem biezas vilnas seģenes, ar degunu iegremdētu aromātiskajos dzēriena garaiņos…

Tā jau dabā iekārtots, ka visizteiksmīgākās garšas veidojas, saliekot vienkopus to, kas gana atšķirīgs. Tā arī mēs esam radījuši kokteili, kur dzērveņu morsa svaigo skābumu lieliski papildina biezais, tumīgais un saldi rūgtenais iesala liķieris, kam patīkami mundru dzirksti piešķiļ enerģiju raisošais rozmarīns.

Sastāvdaļas (vienam brangam dzērienam):

  • 1 tējkarote medus

  •   2 ēdamkarotes rozmarīna sīrupa vai svaigs rozmarīna zariņš

Pagatavošana:

Dzērveņu morsu ielej katliņā un silda. Kolīdz parādījušies pirmie garaiņi, pievieno medu. Kad medus izkusis, noņem katliņu no uguns, pielej iesala liķieri un samaisa. Spilgtākai garšu buķetei un aromātam pielej rozmarīna sīrupu vai ieliek svaigu rozmarīna zariņu. Bauda siltu.