Latvijas meža kola

Garškopji piesēda uz apsūnojoša celma mežā malā un iegrima saldsērīgās pārdomās. Kola ir un paliks viens no lielākajiem bērnu dienas našķiem, bet tas cukura daudzums…eh, labi vien, ka bērnībā tā vismazākā bēda!

Bet ko darīt, ja garša raisa labas sajūtas, bet lielais cukura daudzums izbailēs liek noskurināties? Atceries par mani – nošalc mežs aiz garškopju mugurām – un sacīts darīts – tiek radīta veselīga alternatīva iecienītajai kolai. 

Garša un smarža kā Latvijas mežam, tikai ar 4 x mazāku cukura devu kā pasaules dižpārdoklim. Viens tajā sajutīs priedes, otrs sila viršus, bet trešo no kājām gāzīs intensīvā garšas buķete, kas patīkami noguls uz mēles un vaļā nelaidīs vēl labu brīdi pēc baudīšanas. Ja jau kola no meža, tad skaidrs, ka lielākā daļa izejvielu patiešām no meža nākušas. Tīrā veidā viena par otru labākas: melleņu sula spēcina organismu, dzērvenes palīdz noturēt stingru garu, sila viršu ekstrakts mazina uzbudinājumu, priežu pumpuru ekstrakts nostiprina veselību, bet tumšais Muscavado cukurs saldina ar izteiktu cukurniedres melases garšu, sajaucot šo visu ar Valmiermuižas dziļurbuma ūdeni un piešaujot burbuļus  - radīta latviska veldzējošās enerģijas deva. 

Kur iegādāties?

Valmiermuižā

Valmiermuižas alus tirgotavā līdzās alus darītavai
Dzirnavu ielā 2 (skatīt kartē).


Rīgā

Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā
A.Briāna ielā 9a, „Valdemāra pasāža” (skatīt kartē).