Ģimenes karameļu darbnīca „Madonas karameles”

Ģimenes karameļu darbnīca „Madonas karameles”

Mieloties ar krāsainajām, saldi cukurotajām karamelēm, kā arī iepazīt konfekšu radīšanas ceļu „Gardu muti” garškopji devās uz Madonas pusi, kur karameles ar dažādiem raksturiem un bez ķīmiskiem brīnumiem tiek lolotas ģimenes uzņēmumā „Madonas Karameles”.

„Madonas karameļu” darbnīcas pamati sākušies ar vieglo un gaisīgo cukurvati, ko Linda ar vīru Arni nu jau pirms 10 gadiem sāka tirgot bērnu ballītēs. Taču īpašu vērtību saimniece Linda vienmēr piešķīrusi visam, kas ar pašas rokām radīts. Laika gaitā apgūtās iemaņas keramikas un veidošanas nodarbībās iedvesmojušas mīlestībai pret rūpīgu roku darbu. Un tā, maģiskajā 2013. gadā, aizsākās „Madonas karameļu” stāsts, kad Linda nejauši internetā ieraudzīja karameļu bildīti un teica vīram, ka šis nu ir interesanti un jāpamēģina arī pašai. Izmēģinot un saprotot, ka tas ir pamatīgs roku darbs, Linda saprata, ka tas varētu būt viņas sirds darbs. Tā, pa solim vien, Linda šķetināja konfekšu gatavošanas ceļu un iespēju tajās iestrādāt visdažādākos zīmējumus. Pirmo gadu abi ar vīru eksperimentējuši savā dzīvoklīti, bet vēlāk jau pārcēlušies uz plašākām telpām pašā Madonas sirdī, jo pasūtījumi auguši augumā līdz ar cilvēku interesi redzēt un izmēģināt roku konfekšu radīšanas brīnumā.

Tātad pats svarīgākais karameļu darbnīcā ir roku darbs, jo ar rokām tiek izauklēta katra karamele - no konfekšu masas izveides līdz lentītes uzsiešanai uz bombongas kociņa. Darbnīcā no visām pusēm vilina daudz un dažādas krāsas, garšas, zīmējumi un aromāti. Kā tirdziņos un darbnīcā uz vietas novērojusi saimniece, Iecienītākās konfekšu garšas ir zemene un plūme, savukārt ziemā priekšroka tiek dota pikantajām piparkūku un ingveru garšām. Bērniem labi iet pie sirds arī piparmētra, bet, ja ir gribēšana uz kārā zoba mielot kādu pavisam negaidītu garšu, noteikti jāizmēģina jestrais ķiploks vai maigais ziedputeksnis. Kopā konfekšu veidi jau tuvojas otrajam desmitam. Šeit tiek radītas arī želejkonfektes, netiek aizmirsta cukurvate, ar ko tika sperti pirmie soļi saldumu pasaulē, un dažādas konfektes pēc individuāliem pasūtījumiem. Liels prieks, ka ražošanā netiek izmantotas sintētiskas krāsvielas un piemaisījumi - viss tīrs un dabīgs! Ikvienam ir iespēja paviesoties karameļu darbnīcā, lai iepazītu karameļu radīšanas ceļu, pašam iemēģinātu roku to meistarošanā, kā arī dienu piepildītu ar priekpilnu saldas enerģijas dvesmu!

Praktiska informācija

Iepriekš piesakoties, ciemiņi laipni aicināti paviesoties darbnīcā, lai pagatavotu un iesaiņotu līdzņemšanai savas karameles. Iespējams izvēlēties jebkuru no pieejamajām garšām un veidot karameles sev tīkamās krāsās.

Tālrunis pieteikumiem: +371  26380073.

Ciemošanās un karameļu meistarošana: 3 € no personas. Grupām, kas mazākas par 10 cilvēkiem - 30 €.

Maksimālais grupas lielums: 25 cilvēki. 

Ciemošanās darba dienās laikā pl. 8:00 - 16:00 un sestdienās laikā pl. 9:00 - 13:00. Grupu pieteikumiem ārpus norādītā darba laika tiek piemērota 50% piemaksa.

Nokļūšana

Adrese: Rīgas iela 1, Madona, LV-4801

56.849266, 26.216792

E-pasts: linda@karameles.lv