Bioloģiskā ogu z/s „Stūri”

Atceries, kā bērnībā lēkšoji pāri zemeņu vagām, lai atrastu to īsto, vienīgo, vissaldāko ogu? Kā gardām mutēm mielojies ar pienā peldošām zemenēm? Šo visu atkal no jauna vari sajust, dodoties baudīt zemeņu lauku plašumus, to neaizmirstami maigo smaržu un garšu tepat, cauri Vidzemes līkumainajiem ceļiem uz Rūjienas pusi - uz bioloģisko zemnieku saimniecību „Stūri”, kur rosās saimniece Inguna Zukure. 

Ir jāsāk ar mazumiņu, lai būtu, kur tiekties un attīstīties! Arī Ingunas mazumiņš 27 gadu garumā ir tapis par burvīgu un ražīgu saimniecību, kur cieņā viss dabīgais un bioloģiskais. Saimniecei zemeņu garša mīļa jau kopš bērnu dienām, un šobrīd zemeņu laukā jau izdaudzinātas ap 40 ogu šķirņu. Ingunas zemeņu laukos īpaša vieta atradīsies ikvienai šķirnei. 

Šeit sārto ogu cienītāji brauc no visām Latvijas malām, lai acīm raudzītu, kā ogas augušas un novērtētu to tīro garšu. Ciemiņi īpaši iecienījuši pašas saimnieces gatavoto zemeņu saldējumu – no saujas zemeņu un saldā krējuma. Tieši tik vienkārši, bet pasakaini gardi, kad tas karstā vasaras dienā kūst uz mēles!

Tas ir stāsts par kvalitāti, mīļi aprūpētām ogām un nebeidzamu mīlestību pret savu zemi. Brauciet, jūsmojiet, mielojieties, cik daudz var zemeņu garšu būt! Un ne tikai zemenes - uz vasaras otro pusi šeit zeltaini iekrāsojas arī smiltsērkšķu ogas. Saimniece mīļi uzņems viesus -  gan izrādīs un izstāstīs, kā ogas augušas, gan pacienās ar dažnedažādajām zemeņu šķirnēm un sarūpēs cienastu arī mājiniekiem!

Praktiska informācija

Lai pieteiktu ciemošanos saimniecībā, zvanīt namamātei Ingunai (+371) 29176158

Nokļūšana

Adrere: z/s „Stūri”, Ķoņu pagasts, Naukšēnu novads

GPS 57.885240, 25.376026

E-pasts: ingunazukure@inbox.lv