Auzu pankūkas ar rabarberu ievārījumu

Par godu pēdējai skolas dienai pagatavojiet kopā ar bērniem svētku brokastis – auzu pankūkas ar rabarberu ievārījumu. Brauciet dabā, uz laukiem pie vecmāmiņām. Sajūtiet basām kājām zemi un saelpojaties tikko pļautas zāles smaržu. Ir sākusies vasara un atliek vien norimt, ļauties dabas ritumam un izbaudīt katru saules pielieto dienu.

Visiem bērniem garšo pankūkas un, ja vēl mamma iemāna tajās auzu pārslas, tās kļūst ne tikai gardas, bet arī veselīgas. Papildinot tās ar skābeni kraukšķīgo rabarberu ievārījumu, dzīvesprieks sejā iezagsies nemanot. Sviniet šodienu un visu vasaru!

Pankūkām:

  • 3-5 ēdamkarotes jogurts

  • 2 olas

  • 3 ēdamkarotes grauzdētas auzu pārslas

  • 3 ēdamkarotes milti

  • ½ tējkarote cepamais pulveris

  • Šķipsna sāls

  • Sviests vai eļļa cepšanai

Ievārījumam:

  • 3-5 rabarberu kāti

  • 100-150 g cukurs

Pagatavošana
Bļodā sajauc olas ar jogurtu, tad pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un sāli, visu samaisa. Mīklai pievieno grauzdētas auzu pārslas. Cep pankūkas uzkarsētā pannā ar eļļu vai sviestu no abām pusēm līdz zeltaini brūnas. Gatavo ievārījumu - rabarberus nomizo, sagriež smalki, pārber ar cukuru un uz vidēji lielas uguns vāra 10-15 minūtes. Pasniedz ar ievārījumu un medu. Svētku sajūtai baudi kopā ar Latvijas BIO cidoniju zelteris svētku pudelē.