Šokolādes - rabarberu balonkūkas

Ēdiens mūs satuvina, ar tā piepalīdzēšanu spējam izrādīt rūpes, mīlestību, pateicību un maigumu, ko reizēm vārdiem paust ir grūtāk, un nereti tie pat ir lieki.

Šokolādes-rabarberu balonkūciņas izraisīs smaidu acīs un pamodinās ikvienu iekšējo bērnu - arī to, kas paslēpies aiz vistālākā kambara. Un aizvedīs kopīgā sajūtu piedzīvojumā, kur ik diena ir līksma un aiz katra mākoņa - varavīksne.

Sastāvdaļas 8 pamatīgām balonkūciņām:

  • 3 olas

  • 3 ēdamkarotes milti

  • 3 ēdamkarotes cukurs

  • 50 g rabarberu sukādes (receptē izmantotas Gardu muti Latvijas rabarberu sukādes)

  • 2 ēdamkarotes šokolādes krēms (receptē izmantots Latvijā radīts Nuteko zemesriekstu sviests ar šokolādi)

  • sviests kūkas formas ietaukošanai

  • 100 g baltā vai tumšā šokolāde

  • 1 - 2 ēdamkarotes piens vai saldais krējums

  • dažādi cukura dekori, ogu vai augļu pulveri, ziediņi vai kas cits, ar ko kūkas dekorēt

  • ka kociņi, uz kuriem uzspraust kūciņas

Gatavo biskvītu

Uzputo olas baltumu līdz stingrām putām. Citā traukā sakul olas dzeltenumus kopā ar cukuru, līdz tas izkusis. Olu dzeltenumu un cukura masai pieber miltus, visu samaisa. Iecilā olu baltumus un samaisa, līdz veidojas viendabīga mīkla. To lej cepamajā formā un cep 185 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes, līdz biskvīts gatavs. Atstāj to nedaudz atdzesēties.

Gatavo balonkūciņas

Kad biskvīts atdzisis, ar rokām sadrupini to smalkās drumstalās. Pieliec šokolādes krēmu un smalki sagrieztas rabarberu sukādes. Visu samīci. No masas veido biskvīta bumbiņas. Atstāj vēsumā, lai tās paliek stingrākas. Pa to laiku liec kausēties šokolādi - katlā lej ūdeni, uz kura bļodā liec mazākos gabalos salauztu šokolādi. Lai šokolādes masa būtu vijīgāka un ar to vieglāk pārklāt kūciņas, pielej nedaudz pienu vai saldo krējumu. Kad šokolāde izkususi, tajā iemērc kociņu galus, ko tālāk spraudīsi biskvīta kūkās - šokolāde palīdzēs kūkām pie kociņiem noturēties stingrāk. Kad tas izdarīts, pa vienai mērc kūciņas šokolādē, līdz tās visas ir pārklātas, ber virsū dekorus - cukura pērlītes, mazas ziedlapas vai krāsainus ogu pulverus. Liec stabilā glāzē vai krūzē un ļauj šokolādei sacietēt. Pasniedz sirdsmīļajiem ziedu vietā un ļaujies to nebēdnīgajam krāšņumam!