Upeņu ievārījums ar šokolādi

Divas izteiksmīgas un spēcīgas garšas vienuviet - intensīvi svaigi skābenās upenes kopā ar piesātinātu rūgto šokolādi padarīs Tavu ikdienas rupjmaizes riku vai svētdienas pankūku rītu jo īpaši baudāmu.

Tikai trīs sastāvdaļas - upenes, šokolāde, cukurs - spēj radīt tik pilnīgu garšu! Šis ievārījums Tev noteikti izdosies arī tad, ja neesi rudens ražas “iekonservētāja” tips. Tik tiešām vienkārši, pamēģini!

Sastāvdaļas

  • 500 g upenes

  • 500 g cukurs

  • 150 g tumšā šokolāde

Pagatavošana

Katliņā ber ogas un cukuru. Vāri uz lēnas uguns 20 – 30 minūtes, kamēr cukurs izkusis un upenes izšķīdušas. Pielūko, lai ogas nepiedeg, ik pa brīdim tās apmaisot. Pieber gabaliņos salauztu šokolādi un vāri, līdz tā izkususi. Ievārījumu pildi tīrās burciņās un ēd gardu muti uz maizītes, ar pankūkām, vafelēm vai izmanto kā kūku pildījumu.