Latvijas upeņu zelteris

Kādi brīnumi notiek, kad upeņu morsa krūkā ielīsts par veselu klēpi vairāk akas ūdens un ieripo pa kādai spriganai upeņogai? Tie savij tādu prieka danci, ka burbuļi vien pa gaisu dzirksteļo un top gaisīgi veldzējošs Latvijas upeņu zelteris!

“Gardu muti” garškopji nudien dīkā nosēdēt nespēj! Kad sārto un melni violeto ogu raža ir bijusi tik liela, ka ogu ķekari tā vien aicina, lai no tiem jaunas garšas radītu, garškopim atliek vien ļauties kārdinājumam un Latvijas ogas dzirkstošā dzērienā savienot! rubīnkrāsas zelterī galvenās notis diktē upeņu maigais aromāts un dzērveņu mundrais skābenums. Lai garšas būtu harmoniskākas, talkā nāk daži cukurgraudi, izteiksmīgumam piešauti burbuļi un patīkamākam baudījumam – Valmiermuižas dzīļu ūdens.

Mūsu draugi Very Berry dalās: “Upene tiek uzskatīta par visvairāk audzēto krūmu ogulāju. Un ne velti melnās, katram Latvietim tik ļoti pazīstamās, ogas ir lielisks C vitamīna avots un sezonas laikā tās atgādina par ziemīgiem vakariem, karsto upeņu dzērienu, savukārt ziemā ļauj sajusties, kā lauku mājās, pie sava upeņu krūma! Very Berry upeņu sulas ražošanai izmanto tikai Latvijā audzētas upenes no 4 upeņu audzētājiem, kā arī paši braucam lasīt upenes sezonas laikā pie vairāk kā 3 audzētājiem. Mūsu sadarbības partneri ir jau ilggadēji un daži pat ir sākuši audzēt upenes tieši priekš mums! Par kvalitāti vienmēr pārliecināmies un uzņēmuma īpašnieki paši brauc pie audzētājiem pakaļ ogām, uztur regulāru un pavisam draudzīgu kontaktu ar katru piegādātāju. Very Berry spiež upeņu sulu no odziņām, kas augušas Limbažu, Līgatnes, Apes, Smiltenes, Alsviķu un Alūksnes pusēs.”


Kur iegādāties?

Zelteri iespējams iegādāties abās Valmiermuižas tirgotavās.
 

Valmiermuižā

Valmiermuižas alus tirgotava līdzās alus darītavai
Dzirnavu ielā 2, Valmiermuižā (skatīt kartē).


Rīgā

Valmiermuižas alus tirgotava Rīgā
A.Briāna ielā 9a, „Valdemāra pasāža”, Rīgā (skatīt kartē).


Internetā

Valmiermuižas interneta veikalā

Top! veikalu interneta veikalā