Pavasara saulgriežu svinības un tirdziņš GARDU MUTI 2024

Pavasara saulgriežu svinības un tirdziņš GARDU MUTI 2024

Latviešu tautas ticējums vēsta: „Kas lielās dienas rītā pirmais iziet no mājas, to visu gadu pavada laime!” Un kurš gan negribētu būt laimīgs?

Tuvojas pavasaris, sniegs atkāpjas, parādās pirmie asni un zaļa zāle un ļaudis Lielo dienu sagaida ar rotāšanu un gavilēšanu. Pavasara saulgriežu svinībās un tirdziņā GARDU MUTI pulcējās tuvāki un tālāki mājražotāji, kuri piedāvāja sanākušajiem dažnedažādus labumus svinību galdam. Šeptējāmies dažādās darbnīcās, rotājām un vārījām olas uz dzīva ugunskura kā arī iepazinām Valmiermuižas pils parku. Sanākušajiem bija iespēja darboties 3 dažāda veida darbnīcās, lai ietrenētu aci dažādos dārza darbiņos un ne tikai:

  • Griķu maizes cepšana

  • Zaļumu audzēšanas darbnīca

  • Augstās dārza kastes ierīkošanas darbnīca

Paldies folkloras kopai GARATAKA par lustīgu dziedāšanu un stāstiem. Ģimeņu folkloras studijā ''Garataka'' satiekas vīri un sievas, bērni un jaunieši, ģimenes, kas prot apstādināt mūsdienu straujās pasaules griešanos, ik mēnesi svinot latviešu svētkus, dziedot pārlaicīgi skaistas un senas dziesmas un kārtīgi iegriežot balli, ķerdami kādu mūzikas instrumentu vai deju partneri azotē.