Trifeles ar sukādēm un zemesriekstu sviestu

Lai svētku gaidīšanas laiks būtu jo mierīgāks un skaistāks, kāpēc gan neaizbēgt no svētku iepirkšanās drudža un nepagatavot Ziemassvētku dāvanas pašiem?

Savās rokas izauklētas un sirsnīgām domām piepildītas trifeles ar īstenu ziemas garšu būs salds un gards kārums sirdsmīļajiem.

Sastāvdaļas (16 - 20 trifelēm):

  • 150 g piparkūkas (receptē izmantoti Valmiermuižas alus virtuves iesala pēperkoki)

  • 200 g zemesriekstu sviests

  • 50 g rabarberu sukādes (receptē izmantotas Gardu muti rabarberu sukādes)

  • 50 g cidoniju sukādes (receptē izmantotas Gardu muti bioloģiskās cidoniju sukādes)

  • dzērveņu, kakao vai cits pulveris apviļāšanai

  • nelieli maisiņi un lentītes iesaiņošanai

Pagatavošana:

Pēperkokus un zemesriekstu sviestu sadala divās vienādās daļās. Vienu pusi pērperkoku un zemesriekstu sviestu blendē ar rabarberu sukādēm, otru - ar cidoniju sukādēm. Kad izveidojusies viendabīga masa, ar rokām veļ nelielas bumbiņas. Kad visa masa savelta, trifeles apviļā vai nu dzērveņu vai kakao pulveros. Liek ledusskapī uz divām stundām sastingt. Trifeles saliek nelielos maisiņos, apsien ar lentīti un dāvina no sirds!