Latvijas rabarberu sukādes

Latvijas rabarberu sukādes

Atceries, kad bērnībā, skolas brīvlaikam sākoties, devies pie vecmāmiņas uz laukiem, bridi basām kājām dārzā un rāvi klēpjiem rabarberus!  Tas bija tas retais brīdis, kad uz galda tika nolikta lielā cukura doze un Tu tajā naski mērci kraukšķīgo rabarbera kātu un kāri grauzi kā pasaules lielāko kārumu. Nu esam nolēmuši atgriezt šo bērnības sajūtu ne tikai iepildot pudelē kā dzirkstošu zelteri, bet arī gatavojot sulīgas rabarberu sukādes.

Mēs, garškopju kustība Gardu muti, redzot, cik ļoti baudītājiem pie sirds iet Latvijas rabarberu zelteris, nu esam nolēmuši piedāvāt gardēžiem arī rabarberu sukādes kā veselīgu našķi gan lieliem, gan maziem.  

Rabarbers ir viens no pirmajiem, kas pavasarī izaug mūsu dārzos. Skābs, bet veselīgs? Kāpēc? Galvenokārt pateicoties tajā atrodamajam C vitamīnam– 100 gramos svaigu rabarberu ir 1/3 daļa no pieauguša cilvēka dienas devas. Rabarberi ir arī nozīmīgs P vitamīna avots, tie satur mazākās devās arī citus vitamīnus, ābolskābi un citronskābi, kas uzlabo gremošanu. 

Sukādes tiek gatavotas SIA „Leatus”, no kuriem ņemam arī sīrupu savam rabarberu zelterim. Rabarberi tiek iepirkti no Latvijā esošām zemnieku saimniecībām. SIA „Leatus” rabarberus notīra, sagriež sīkākos gabaliņos, iztur cukura sīrupā un pēcāk kaltē – šis process kopā aizņem aptuveni 80 stundas. Tas viss ir roku darbs. Kad sukādes gatavas, tās tiek rūpīgi sapakotas un ir gatavas ceļot pie gardēžiem visā Latvijā.  

Sukādes iegādājam 100 un 50 gramu iepakojumos.


Kur iegādāties?

Valmiermuižā

Valmiermuižas alus tirgotava līdzās alus darītavai
Dzirnavu ielā 2, Valmiermuižā (skatīt kartē).


Rīgā

Valmiermuižas alus tirgotava Rīgā
A.Briāna ielā 9a, „Valdemāra pasāža”, Rīgā (skatīt kartē).

Lielveikalos RIMI visā Latvijā.

Internetā

Valmiermuižas interneta tirgotavā