Latvijas bio cidoniju sukādes

Latvijas bio cidoniju sukādes

Atceries, kā bērnībā, piepūzdams vaigus, cītīgi palīdzēji mammai griezt sīvi cietās cidonijas šķēlītēs. Tad jūs tās salikāt burkās, pārlējāt ar cukurotu ūdeni un gaidījāt, kad nu skābenais auglis taps mīksts un salds, lai varētu drēgnajos ziemas vakaros našķoties ar šo veselīgo kārumu. Nu lūk, esam nolēmuši atgriezt šo bērnības sajūtu un piedāvāt gardēžiem īpaši izmeklētas, Latvijā audzētas bioloģiskās cidoniju sukādes.

Cidonija ir Latvijas supercitrons, kas trīskārt pārspēj ārstu tik bieži ieteikto citrusaugli C vitamīnu ziņā. Cidonija dāvā mums arī pektīnus, fruktozi, organiskās skābes, dažādus vitamīnus, antioksidantus un minerālvielas. Garškopju kustība Gardu muti, redzot, cik ļoti baudītājiem pie sirds iet Latvijas cidoniju zelteris, nu nolēmusi piedāvāt gardēžiem bioloģiskās cidoniju sukādes kā veselīgu našķi gan lieliem, gan maziem. 

Gardu muti bioloģiskās sukādes tiek gatavotas SIA „Leatus”, no kuriem ņemam arī sīrupu savam cidoniju zelterim. Cidonijas tiek iepirktas no Latvijā esošām bioloģiskām zemnieku saimniecībām, kuru darbību rūpīgi pieskata Valsts sertifikācijas un testēšanas centrs. SIA „Leatus” cidonijas attīra no kauliņiem un sadala – tas viss ir roku darbs! Tad cidoniju daiviņas iztur sīrupā (izmantojot bioloģisko cukuru) un pēcāk kaltē – šis process kopā aizņem aptuveni 80 stundas. Kad sukādes gatavas, tās tiek rūpīgi sapakotas un ir gatavas ceļot pie gardēžiem.

Sukādes pieejamas 100 un 50 gramu iepakojumos. 


Kur iegādāties?

Sukādes iespējams iegādāties abās Valmiermuižas tirgotavās.
 

Valmiermuižā

Valmiermuižas alus tirgotava līdzās alus darītavai
Dzirnavu ielā 2, Valmiermuižā (skatīt kartē).


Rīgā

Valmiermuižas alus tirgotava Rīgā
A.Briāna ielā 9a, „Valdemāra pasāža”, Rīgā (skatīt kartē).

Lielveikalos RIMI visā Latvijā.

Internetā

Valmiermuižas interneta tirgotavā