Bumbieru - brī siera mazītes un upeņu morsa siltais dzēriens

Mežs – tā ir burvīga vieta, kur pazust no ikdienas kņadas, atpūsties, paslēpties no vēja, salasīt sēnes un ogas! Mežs dod iedvesmu un mieru ikvienam. Un kāpēc gan nedoties uz mežu piknikā rudenī? Mēs tev esam sagatavojuši īpašu rudens piknika recepti skaistai kopā būšanai.

Tev vajadzēs kukulīti čabatas, kas cepta tepat Valmiermuižas maiznīcā, pāris bumbieru, kas vēl dārzā rudens saulīti bauda, brī sieru, Gardu muti upeņu morsu un mīļu kompāniju. Neaizmirsti par groziņu un nazīti sēņošanai!

Maizītēm:

  • 1 čabata

  • 3-4 bumbieri

  • 200 g brī siers

  • 2 ēdamkarotes drupinātas mandeles

Siltajam dzērienam:

  • 330ml Gardu muti upeņu morss

  • 3-5 krustnagliņas

  • 1 ābols

  • 1 tējkarote medus

  • 1 ēdamkarote pīlādžu ogas

  • 5 timiāna zariņi

Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu, uz pannas uzklāj cepamo papīru. Sagriež maizi šķēlēs, bumbieru sagriež plānās garenās šķēlēs, brī sieru sagriež nelielos gabalos. Uz maizes šķēlēm liek brī sieru, tad bumbierus un cep 8-10 minūtes. Pasniedz pārberot ar riekstiem.

Katliņā lej zelteri, pievieno krustnagliņas, medu, pīlādžu ogas, timiāna zariņus un šķēlītēs sagrieztu ābolu. Karsē dzērienu uz vidēji lielas uguns, ik pa laikam apmaisot 8-10 minūtes. Lej dzērienu termosā vai krūzītēs un bauda.