Rudens kūka ar bumbieriem

Miķeļi senāk bija vieni no bagātākajiem svētkiem, jo raža novākta, lopi vasarā izauguši, tad varēja rīkot pamatīgas dzīres. Par godu šai dienai apjoz galdu ar baltu vai dzeltenu galdautu, rotā ar labības kūlīšiem, pīlādžu zariem, rudens lapām, ziediem un augļiem. Lai cildinātu senās paražas, esam sagatavojuši jums brīnumgardu rudens kūkas recepti, kas iejozta mūsdienīgās garšās.

Kad pēdējie rudens bumbieri vēl piepilda māju ar saldskābeno aromātu, tad ir īstais laiks tos likt lietā, lai taptu gaisīga rudens bumbieru un biezpiena kūka. Papildinot to ar kanēli, sviestu un cukuru, taps īsts rudens gardums, kuru nesmādēs pat prasīgākie gardēži.

Sastāvdaļas:

  • 120 g mīksts sviests

  • 100 g brūnais cukurs

  • 3 lauku olas

  • 140 g bezpiedevu jogurts

  • 80 g biezpiens

  • 1 tējkarote kanēlis

  • 1 tējkarote vaniļas cukurs

  • 120 g kviešu milti

  • 1 tējkarote cepamais pulveris

  • 4 vidēji lieli bumbieri

  • 1 ēdamkarote cukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni 185 grādus karstu, ietauko cepamo formu (~21cm). Puto sviestu ar brūno cukuru, kanēli un vaniļas cukuru 6-8 minūtes, tad pievieno olas un saputo kopā. Ieputo bezpiedevu jogurtu un biezpienu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un ieputo mīklā. Bumbierus sagriež šķēlītēs. Mīklu liek cepamajā formā, pa virsu izkārto bumbierus un pārkaisa cukuru. Cep 35-40 minūtes, atdzesē un pasniedz.

Svētku noskaņas papildināšanai īpaši piestāvēs Latvijas BIO cidoniju zelteris svētku pudelē.