Upeņu zeltera - džina mohito

Kad pavasaris ar mums vēl spēlē paslēpes, bet tik ļoti esi izslāpis pēc tā, tad talkā ņem Latvijas upeņu zelteri un pagatavo upeņu zeltera un džina mohito. Pēc pāris malkiem šī spirdzinošā, skābeni atsvaidzinošā un priekpilni violetā dzēriena, kas radīts tikai no Latvijas dārzos ievāktām upenēm - krāsas tavā dzīvē atgriezīsies. Šo dzērienu var pagatavot gan alkoholiskajā, gan bezalkoholiskajā variantā ikviena gaumei.

Latvijas upeņu zeltera mudri skābenā garša un maigais saldums, savijoties kopā sūri skābeno laimu, piparmētru svaigumu un nedaudz brūnā cukura radīs jaunu garšas pieredzi. Tas ir jānobauda, lai saprastu, kāda garša glāzē virmo, visam kopā savijoties!

Sastāvdaļas:

  • 200 ml Gardu muti upeņu zelteris

  • 40 ml džins

  • 5-8 piparmētru lapiņas

  • ½ tējkarote brūnais cukurs

  • 4 laima šķēlītes

  • 4-6 ledus gabaliņi

Pagatavo kokteili:

Glāzē ieber brūno cukuru, piparmētu lapiņas un laima šķēlītes - visu ar karoti saspaida. Glāzē ieber sasmalcinātu ledu, ielej džinu un upeņu zelteri. Samaisa un bauda! Kokteili var pagatavot arī bezalkaholisku - nepievienojot džinu.