Citrusaugļu - bezē deserts

Steidz sarīkot kārtīgu atvadu sveicienu ziemai par godu ar gardu pikniku un dzirkstošu cidoniju zelteri! Kamēr Latvijas daba vēl tikai mostas, lai ar jaunu enerğiju dotu mums augļu un ogu ražu, steidz pagatavot silto zemju citrusaugļu – bezē desertu, kas garšās būs saules siltuma un salduma piepildīts.

Garšas, kurās savijas citrusaugļu spirgtums un Latvijas saldā krējuma smeķīgums, gaisīgu bezē cepumu kompānijā. Šīs garšas iemetīs tevi īstā cīruļputenī, kur pavasaris slēdz vienošanos ar ziemu - saulaini saldi un izteiksmīgi.

Sastāvdaļas:

  • 4-6 mandarīni

  • 2 apelsīni

  • 1 greipfrūts

  • 100 g bezē cepumi

  • 120 ml saldais krējums

  • 1 tējkarote baltais cukurs

  • ½ vaniļas cukurs

Pagatavošana

Citrusaugļus nomazgā, nomizo un sagriež nelielos gabalos. Saldo krējumu saputo ar abu veidu cukuriem līdz izveidojās putukrējums, bezē cepumus sadrupina. Kārto desertu uz maziem šķīvīšiem vai lielākā traukā kārto citrusaugļus, putukrējumu un pa virsu bezē. Pasniedz.

Atvadu sveicieniem par godu ziemai un pavasara sagaidīšanai piestāvēs GARDU MUTI Latvijas cidoniju zelteris svētku pudelē.