Biezpiena mājiņas

Atklājot sen aizmirsto, bet tik ļoti gardo bērnības klasiku, esam sagatavojuši recepti, kas radīs prieku gan gatavošanas procesā, gan ēšanas laikā. Kā mums tas tik ļoti tīk, jau labi ierastām receptēm piešķiram savu raksturu, jo Latvijas skaistums un bagātība sakņojas tieši tās daudzveidībā.

Šo desertu īpašāku padarīs mazās rociņas, kas nāks talkā un kopā būšanas sajūta. Lai biezpiena mājiņas būtu īpaši gardas, papildinām tās ar mākoņa gaisīguma biezpiena krēmu, sukādēm un marmelādi no Latvijas augļiem un ogām, kā arī medu saldumam. Izbaudi gatavošanas, baudīšanas un svinību prieku kopā ar mīļajiem!

Sastāvdaļas:

  • 180 g sviests

  • 700 g biezpiens

  • 150 g smiltsērkšķu marmelāde

  • 150 g dzērveņu marmelāde

  • 100 g žāvētas dzērvenes

  • 2 ēdamkarotes medus

  • 1 ēdamkarote citronu sula

  • 350-500 g cepumi (izmantojām “Selga” klasiskos)

  • 20 ml piens

Pagatavošana:

Sviestu izkausē ar medu, marmelādes sagriež mazos gabaliņos. Biezpienu liek virtuves kombainā un samaļ, pievieno citrona sulu, izkausēto sviestu un medu – samaisa viendabīgā masā. Biezpiena masā iemaisa dzērvenes, marmelādes gabaliņus. Pienu ielej lēzenā trauciņā, uzklāj uz galda cepamo papīru, vienu cepuma pusi iemērc pienā un kārto uz cepamā papīra kolonā – vienā kolonā trīs cepumi, veido rindu, sanāk trīs rindas, vidējā cepumi rindā liek biezpiena masu, apmēram ēdamkaroti uz viena, un blakus divas rindas ceļ uz augšu, lai veidojas trijstūris, ietin cepamajā papīrā, ietin un liek ledusskapī, vismaz uz 12h. Pasniedz sagriežot biezpiena mājiņas pa atsevišķiem cepumiem. Svētku noskaņas papildināšanai īpaši piestāvēs Latvijas cidoniju zelteris svētku pudelē.