Lakšu - kaņepju pesto

Lakšu - kaņepju pesto

Kad nu lakši sākuši zaļot, pavasaris ir klāt. Satur pat desmitreiz vairāk visus tos pašus labumus ko ķiploki un sīpoli, plus hlorofilu un šķiedrvielas, kas mums tik ļoti nepieciešami tieši pavasarī, lai stiprinātu un attīrītu organismu.

Ziema ir laiks, kad daudz vairāk ēdam gaļu, siļķes, putras un sakņaugus. Tad nu pavasaris nāk ar savu zaļo slotu kārtīgi nopērt un iztīrīt mūsu miesu un garu.

lakšu kaņepju pesto

Tīru lakšu pesto ir varen štengrs. Tev vajadzēs vien tējkaroti, lai atdzīvinātu vakariņu lapu salātus vai dienišķos makaronus. Ja nu akurāt tik liels ķiploku daudzums pie sirds neiet, daļu lakšu vari aizstāt ar citiem pavasara zaļumiem – vai nu pļavā salasītām gārsu un pieneņu lapiņām, vai nu jau krietni zaļojošajām redīsu lapām. Spēlējies ar zaļumiem pēc savas patikas – tie visi ir vērtīgi un tavam organismam vajadzīgi. Gan lakšus, gan citus zaļumus labāk ēst svaigus, tādēļ pesto ir ideāls veids, kā uzņemt pavasara vitamīnu un šķiedrvielu devu teju katrā maltītē. Sajaukti ar apgrauzdētām kaņepēm un cieto sieru, tie garšos visiem un būs varen labs ēdiena papildinājums.

Sastāvdaļas: (apmēram 180ml pesto)

  • Liela sauja lakšu
  • 100ml (saujiņa) lobītās kaņepes
  • 50ml cietais siers (neliels gabaliņš), sarīvēts uz smalkās rīves
  • 1 ēdamkarote nefiltrēts ābolu etiķis
  • 50ml augstākā labuma olīveļļa

Pagatavošana:

Vispirms uz sausas pannas apgrauzdē kaņepes. Esi vērīgs, kaņepes ir mazas un tās apgrauzdēsies ļoti ātri. Nomazgā, nosusini un sagriez lakšus. Iesākumā sablendē lakšus ar nelielu daudzumu olīveļļas. Tad pieber apgrauzdētās kaņepju sēklas, sieru, pielej ābolu etiķi un atlikušo olīveļļu un vēlreiz visu sablendē. Pagaršo.

Sāli likt klāt nav vajadzīgs, jo sāļumu pesto iegūst no cietā siera. Ja izvēlies pesto gatavot bez siera, pieber tam šķipsniņu sāls pēc garšas.

lakšu kaņepju pesto