Lavandas cepumi

Ja arī Tev lavandas tīk ne tikai acīm lūkot to ziedēšanas laikā un ziedu nomierinošo aromātu baudīt, bet arī ēdienos tās garšot, tad lavandas-sviesta cepumi būs Tev pavisam ļoti tīkams kārums.

Samtaini drupeni, ar lavandas ziedu vieglo rūgtenumu - tādi ir šie sviesta cepumi, kas piestāvēs rimtam launagam, liegi baudot kopā ar upeņu-lavandas ūdenādi.

Sastāvdaļas

  • 110 g sviests istabas temperatūrā

  • 200 g kviešu milti

  • 160 g cukurs

  • 1 ola

  • šķipsniņa sāls

  • 1/2 tējkarote cepamais pulveris

  • 1/2 tējkarote soda

  • 2 ēdamkarotes lavandas ziediņi

Pagatavošana

Liek karsēties cepeškrāsni 185 grādu karstumā. Saputo sviestu ar cukuru viendabīgā masā, pievieno olu, šķipsniņu sāls un turpina putot. Citā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sodu. Lēnām ieputo sviesta, cukura un olas masā. Pieber un kārtīgi iemaisa lavandas ziediņus. Uz cepamās pannas uzklāj cepamo papīru, liek cepumu mīklu – izveido nelielas mīklas bubiņas, uzliek uz pannas un ar karoti nedaudz saplacina. Cep 12 minūtes, pasniedz atdzesētus. Kraukšķini, baudot lavandas aromātu, sviesta maigumu un mirkļa nesteidzīgumu…