Sviesta cepumi ar ķimenēm

Kad garo dienu svelmīgi svaigais gaiss tā vien rosina sēsties uz velosipēda un traukties pa putekļainajiem lauku ceļiem, kur vien acis rāda, lieti noderēs, ja mugursomā būs kāds našķis, kas palīdzēs uzkrāt enerģiju ceļam pretim saulrietam.

Sviesta cepumi būs gana barojoši un dažnedažādās garšvielu šķipsniņas radīs kāri stiepties pēc nākamā un nākamā, un vēl viena cepuma.

GM jāņu ēdieni-90.jpg

Sastāvdaļas (4 personām):

•    180 g auksts sviests
•    200 g kviešu milti
•    1 ola
•    1 ēdamkarote ķimenes
•    šķipsna sāls, timiāns, rozmarīns un citas garšvielas pēc sirds patikas

Sajauc sviestu ar kviešu miltiem, pievieno olu, sāli, ķimenes. Ar rokām mīca mīklu, līdz izveidojas viendabīga masa. Uzkarsē cepeškrāsni 190 grādus karstu. Izrullē mīklu, veido nelielas apļa formas un cep 12–15 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni.