Rabarberu zeltera un zemeņu kokteilis

Brīvdienu rītos radi mazo svētku sajūtu, rosoties kopā ar ģimeni un piepildot māju ar jaunām un tīrām pavasara garšām. Gardumuti Latvijas rabarberu zeltera – zemeņu kokteilis spirdzinās karstās un saulainās dienās, taču aukstākā laikā liks atgriezties vasaras sajūtās, garšās un smaržās.

Čaklākajām saimniecēm siltumnīcā kaut kur starp tomātu stādiem un agrajiem redīsiem saulītē gozējas garšaugu karalis – baziliks. Tas – šī rīta varonis. Steigšus steidz izlietot vēl pērnā gada krājumus, un talkā ņem arī saldētās zemenes. Rabarberi dārzā cēli izslējuši savas sārtās muguras, jūtas kā uzvarētāji šajā pavasara maratonā, taču šoreiz tos pataupīsim svētdienas rabarberu plātsmaizei.

Sastāvdaļas:

  • 0.33 ml Gardu muti rabarberu zelteris

  • 100 –150 g saldētas zemene

  • 1 ēdamkarote medus

  • Sauja bazilika lapiņas

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē. Pasniedz aukstu, dekorējot ar zemeni.