Jāņogu morss ar garšūdeni

Atceries vecmammas dārziņā audzētos sulīgos zirņus, kuru saldās, lokanās stīgas tika nogaršotas vēl pirms zirņi pākstīs paspēja nogatavoties? Un viņas pašdarināto jāņogu morsu no ķekariem, ko cītīgi bērnībā lasīji? Tie taču bija vieni no gardākajiem našķiem laiskajās vasaras dienās!

Lai atminētos saldo bērnību, baudi šo dzērienu, šķirstot senus albumus vai launagojot ar mīļajiem saules pielietā verandā.

Sastāvdaļas (vienam dzērienam):

• 150 ml Gardu muti jāņogu morss

• 100 ml Gardu muti cidoniju – pīlādžu ūdens

• daži ledus kubiņi

• sauja zirņu dīgstu

Pagatavošana

Glāzē ieber ledu, ielej Latvijas jāņogu morsu un cidoniju – pīlādžu ūdeni. Visu samaisa. Visbeidzot noplūc pirmos zirņu dīgstus un pievieno dzērienam. Tie papildinās pilnmutīgās jāņogas un rūgteni skābā garšūdens kombināciju ar svaigu vieglumu. Bauda uzreiz, ļaujoties bērnības atmiņām!